26 Ιαν 2018

Πάρτι φοροδιαφυγής με «χρυσά κουτάλια» εντόπισε η ΑΑΔΕ

Πάρτι φοροδιαφυγής με «χρυσά κουτάλια» εντόπισε η ΑΑΔΕ

Μεταξύ αυτών που εντοπίστηκαν να φοροδιαφεύγουν είναι γιατροί, μηχανικοί, δημόσιοι υπάλληλοι ακόμη και συνταξιούχοι ή άνεργοι με αδήλωτα εισοδήματα, όπως ανακοίνωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Εξήντα υποθέσεις μεγάλης φοροδιαφυγής έφεραν στο φως οι έρευνες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων το δεύτερο εξάμηνο του περασμένου έτους.

Μεταξύ αυτών που εντοπίστηκαν να φοροδιαφεύγουν είναι γιατροί, μηχανικοί, δημόσιοι υπάλληλοι ακόμη και συνταξιούχοι ή άνεργοι με αδήλωτα εισοδήματα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, ή και εκατομμυρίων.

Γιατρός στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης βρέθηκε να έχει αποκρύψει εισοδήματα που αγγίζουν τα 3,9 εκατομμύρια ευρώ, ενώ συνάδελφός του στην Αθήνα απέκρυψε εισοδήματα που ξεπερνούσαν τα 1,8 εκατομμύρια και προήλθαν από άγνωστη πηγή.

Συνολικά η ΑΑΔΕ παραθέτει εννέα περιπτώσεις ιατρών που δεν είχαν δηλώσει ποσά άνω των 100.000 ευρώ ενώ μία επιχείρηση ιατρικών μηχανημάτων Ήπειρο βρέθηκε να έχει διαπράξει υπερτιμολογήσεις και κλήθηκε να πληρώσει συμπληρωματικό φόρο 253, 5 χιλιάδες ευρώ.

Στον κλάδο των κατασκευών, πολιτικός μηχανικός που δραστηριοποιείται στην περιοχή της ανατολικής Αττικής, βρέθηκε να έχει ανακρίβειες, αστοχίες ή άλλες παρατυπίες στα βιβλία του καθαρής αξίας 1,75 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ είχε αποκρύψει και εισόδημα 1,73 εκατομμυρίων ευρώ.
Παράλληλα, κατασκευαστής που δραστηριοποιείται στην ευρύτερη περιοχή των Αθηνών προσαύξησε την περιουσία του κατά περισσότερα από 921 χιλιάδες ευρώ.

Στα νομικά επαγγέλματα, η ΑΑΔΕ εντόπισε ανώνυμη εταιρεία που δραστηριοποιείται ως σύμβουλος επιχειρήσεων στην περιοχή της Αθήνας και έχει εκδώσει εικονικά φορολογικά στοιχεία καθαρής αξίας 1,97 εκατ. ευρώ.
Δικηγόρος της Θεσσαλονίκης απέκρυψε εισοδήματα ύψους 2,53 εκατ. από μη προσδιορισμένη πηγή, ενώ επιτηδευματίας που δραστηριοποιείται στις υπηρεσίες παροχής συμβούλων στρατηγικής διαχείρισης δεν δήλωσε εισοδήματα που ξεπερνούν τα 2,6 εκατομμύρια ευρώ.

Κρούσματα μεγάλης φοροδιαφυγής καταγράφηκαν και στο Δημόσιο. Στην ανατολική Αττική εκπαιδευτικός απέκρυψε εισοδήματα άγνωστης προέλευσης που αγγίζουν τα 308.000 ευρώ.
Άλλος δημόσιος υπάλληλος, στα βόρεια προάστια, απέκρυψε εισοδήματα που υπερβαίνουν τα 305.000 ευρώ.
Αίσθηση προκαλεί και η περίπτωση ενός ανεπάγγελτου, στα νότια προάστια, ο οποίος απέκρυψε εισόδημα από άγνωστη πηγή ύψους 803,5 χιλιάδων ευρώ.
Στην ίδια περιοχή, ένας άλλος φορολογούμενος προσαύξησε την περιουσία του από άγνωστη πηγή και από ανακριβή φορολογική δήλωση κατά σχεδόν 7,8 εκατ. ευρώ.
Εν τω μεταξύ, στην ανατολική Αττική, ζευγάρι συνταξιούχων αύξησε ξαφνικά την περιουσία του κατά σχεδόν 1,8 εκατομμύρια ευρώ, με το κάθε μέλος του ζεύγους να γίνεται πλουσιότερο κατά 896 χιλιάδες ευρώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *