14 Μάι 2019

Ρύθμιση 120 δόσεων – Φ. Κουρμούσης στο ΕΕΑ: «Από την επόμενη εβδομάδα ανοίγει η πλατφόρμα» – «Στα τέλη του επόμενου μήνα η πλατφόρμα για την προστασία της πρώτης κατοικίας»

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΔΡΑ: Πανεπιστημίου 44 & Χαρ. Τρικούπη, Αθήνα 106 79
Τηλ:(+30) 210-3380200 Fax:(+30) 210-3380219
______________
THE HELLENIC REPUBLIC
ATHENS’ CHAMBER OF TRADESMEN
HEAD OFFICE: 44 Panepistimiou st. & Har. Trikoupi, Athens 10679
Tel:(+30) 210-3380200 Fax:(+30) 210-3380219
www.eea.gr eea@eea.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: «Φ. Κουρμούσης στο Ε.Ε.Α.: Από την επόμενη εβδομάδα ανοίγει η πλατφόρμα για τις 120 δόσεις»

Τα προβλήματα που προκαλούν στην οικονομία οι υπέρογκες οφειλές πολιτών, επαγγελματιών και επιχειρήσεων σε ασφαλιστικά ταμεία και εφορίες και ο ρόλος της ρύθμισης των 120 δόσεων στην ανάκαμψη της αγοράς συζητήθηκαν αναλυτικά, χθες Τρίτη 13/5/2019, στην συνεδρίαση του ΔΣ του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, παρουσία του Ειδικού Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους κ. Φώτη Κουρμούση.

Ουσιαστικά μόλις μία ημέρα πριν από την ψήφιση της ρύθμισης, ο Ειδικός Γραμματέας ενημέρωσε τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής και του Διοικητικού Συμβουλίου για τις 120 δόσεις αλλά και τον Εξωδικαστικό, απαντώντας παράλληλα σε ερωτήσεις και λύνοντας απορίες.

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου αφού ευχαρίστησε τον κ. Φ. Κουρμούση για την παρουσία του στην συνεδρίαση του ΔΣ, ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για την συζήτηση που διεξήχθη στην Ειδική Επιτροπή της Βουλής για τις 120 δόσεις και την παρέμβαση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών για τη βελτίωση της ρύθμισης, μέσω της τοποθέτησης του και των προτάσεων που κατέθεσε.

Ο κ. Κουρμούσης, μεταξύ άλλων, ξεκαθάρισε ότι η ρύθμιση θα λειτουργήσει άμεσα μετά τη ψήφιση της –πιθανότατα από την ερχόμενη εβδομάδα- καθώς η πλατφόρμα είναι έτοιμη, υποστήριξε ότι έχει λυθεί το θέμα της έγκρισης από τους θεσμούς και διαβεβαίωσε ότι γίνεται προσπάθεια να αυξηθούν οι δόσεις αποπληρωμής –ίσως να φτάσουν τις 24- για τα νομικά πρόσωπα.

Για τον Εξωδικαστικό, ο Ειδικός Γραμματέας ανέφερε ότι έχουν ενταχθεί 7.000 οφειλέτες και έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία για τους 2.000, ενώ για όσους οφείλουν έως 20.000 ευρώ και για τους οποίους δεν έχει ανοίξει ακόμα η πλατφόρμα, υποστήριξε ότι είναι καλύτερο να υπαχθούν στη ρύθμιση των 120 δόσεων.

Μιλώντας για το ύψος του ιδιωτικού χρέους το οποίο σήμερα εκτιμάται σε περίπου 300 δις ευρώ, ο κ. Κουρμούσης ανέφερε ότι μεγάλο μέρος του είναι πλασματικό καθώς αφορά πολύ παλιές οφειλές, για τις οποίες ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. εκτίμησε ότι δεν μπορούν να εισπραχθούν. Παράλληλα ο κ. Χατζηθεοδοσίου ανέφερε ότι από τα 4 εκατ. οφειλέτες τα 3,5 εκατ. οφείλουν έως 5.000 ευρώ και τόνισε την ανάγκη στήριξης της επιχειρηματικότητας ως το πλέον καταλληλότερο μέτρο αντιμετώπισης της κρίσης.

Τέλος, ο κ. Κουρμούσης ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους ότι η πλατφόρμα για την προστασία της πρώτης κατοικίας θα ανοίξει στα τέλη του επόμενου μήνα.

Από το Ε.Ε.Α.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *